Hogyan alakulnak az ingatlanok árai Bács-Kiskun megyében?

Cikkünkben körbejárjuk Magyarország legnagyobb megyéjét és górcső alá vesszük az ingatlanok árainak változását Kecskeméten és környékén, valamint Bács-Kiskun megye további területein.


Budapesttől egy órányi autóútra található megyeszékhelyen Bács-Kiskun megye népességének 22 százaléka él. Közel 2500 ingatlanhirdetést találtunk a Startlak.hu segítségével. Jelenleg az átlag négyzetméterár a lakások esetében 596 ezer forint (2021-ben 483 ezer forint volt), míg az eladó házaknál az átlag négyzetméterár 441 ezer forint.

Összevetve az országos átlagnál 24%-kal olcsóbbak a kecskeméti ingatlan árak, míg a megyeinél nem meglepő módon 28%-kal drágábbak. Viszont, a fővárosi átlagárakhoz képest még mindig jóval kedvezőbb (Budapesten idén már több mint 1 millió forint/négyzetméter). Kecskeméten belül a legjobb ajánlatokra a Hunyadi-városban bukkantunk, ott az átlag négyzetméterár 196 ezer forint, míg a második, a kertvárosias környezetű Felsőszéktó 213 ezer forint átlag négyzetméterárral. A legdrágább része Kecskemétnek természetesen a belváros, ahol az eladó ingatlanok 2022 májusára az 530 ezer forintos átlagárat is elérik.

Kecskemét kedvelt alvóvárosaiban, mint Helvécia vagy Ballószög még mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükbe, akik ott terveznek ingatlant vásárolni. Ugyanis a külföldi illetve hazai befektetők, vezetők és üzletemberek körében egyre populárisabb lokáció. (Mercedes, Univer és további multi cégek…)

Távolodva a megyeszékhelytől észrevehetően csökkennek az árak. 20 kilométeres körzetében Lajosmizsén az átlag négyzetméterár 379 ezer forint, míg Jakabszálláson ennél is kedvezőbben tudunk ingatlant vásárolni. 30 és nagyobb kilométeres sugárban már 200 ezer forint alatti négyzetméterárak a jellemzőek Bács-Kiskun megyében.

 

Összegezve, Bács-Kiskun megye főbb városaiban, mint Kecskeméten, Baján, Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason is jobban növekednek az ingatlanok árai összehasonlítva a megye egyéb kisebb településeivel. A növekedés falvakban, kisvárosokban is megfigyelhető, de relatíve kevésbé, mint a nagyobb városokban. Köszönhetően elsősorban a keresletet növelő állami intézkedéseknek, mint a: CSOK, zöld hitel, babaváró hitel és egyéb családi támogatások, valamint kedvezményes hitelek.Bemutatjuk a saját heti kedvenceinket a Startlak.hu ingatlankínálatából:

Eladó lakás Kecskemét
65 négyzetméter, 3 szoba, 33.9 millió Ft

Eladó lakás Kecskemét

 

 

Eladó családi ház Kecskemét
200 négyzetméter, 7 szoba, 125 millió Ft

Eladó családi ház Kecskemét.

 

 

Eladó ház Lajosmizse
309 négyzetméter, 7 szoba, 73.9 millió Ft

Eladó ház Lajosmizse

 

 

Eladó lakás Kiskunfélegyháza
56 négyzetméter, 3 szoba, 21.9 millió Ft

Eladó lakás Kiskunfélegyháza
Eladó ház Baja
90 négyzetméter, 3 szoba, 59 millió Ft

Eladó ház BajaKözel 5000 darab ingatlanhirdetés Bács-Kiskun megyéből.